Ana içeriğe atla

Klasörlerinizi Görünmez Yapmak


 Kişisel dosyalarınızı meraklı gözlerden saklamak istiyorsanız, onları gizlemeye ne dersiniz?

Bilgisayarınızı başkalarıyla paylaşıyorsanız veya özel dosyalarınızı gözlerden uzak bir yerde saklamak istiyorsanız, Windows'da bu dosyalarınızın bulunduğu klasörleri gizleyebilirsiniz.

Bir klasörü gizlemek tabi ki onu bulunamaz veya açılamaz bir hale getirmeyecektir ve iyi bir bilgisayar kullanıcısı tarafından rahatlıkla açılabilecektir. Bu durumda şifreleme gibi daha gelişmiş çözümlere başvurmalısınız. Ancak dosyalarınızı basit bir biçimde gizlemek, Windows 7'de oldukça kolay. İşte Windows 7'de klasör gizlemenin 3 farklı yolu.

1. Klasörleri gizleyin

Windows'daki bir işlev sayesinde dosyaları ve klasörleri rahatlıkla görünmez hale getirebilirsiniz.

- Öncelikle Windows Gezgini'ni açın ve Araçlar > Klasör seçenekleri...'ni seçin.

- Dosyalar ve Klasörler seçeneği altında "Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri gösterme" seçeneğini işaretleyin.

Bir klasörü gizlemek için şunları yapın:

- Gizlemek istediğiniz klasöre sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin

- Genel sekmesinde Gizli seçeneğini işaretleyin.

- Gelişmiş düğmesine basın, arşivleme ve indeksleme seçeneklerindeki işareti kaldırın.

- Tamam'a tıklayın.

Gizli klasörünüze erişmek istediğinizde klasör seçeneklerine giderek gizli klasörleri görünür hale getirin. Daha kolay bir yol ise bir kısayol oluşturarak birkaç klasörü aynı anda gizleyip, görünür hale getirmek olabilir. Veya Free Hide Folder gibi ücretsiz bir araç yardımıyla seçtiğiniz klasörleri gizleyebilir ve gösterebilirsiniz.

2. Klasörleri görünmez yapın

Bu yöntemde klasörleri gizlemek yerine görünmez hale getiriyorsunuz. Böylece klasör seçeneklerine gitmenize gerek kalmıyor, ancak herhangi birisi görünmez klasörünüzü yanlışlıkla keşfedebilir.

Görünmez bir klasör yapmak için öncelikle klasör adını silmeniz, ardından klasör simgesini görünmez hale getirmeniz gerekiyor:

- klasörü seçin ve F2'ye basın

- ALT tuşunu basıl tutun ve sayısal tuş takımı ile 0160 yazın.

- Enter'a bastığınızda klasör isminin kaybolduğunu göreceksiniz.

Klasörün simgesini görünmez bir hale getirmek için:

- Klasöre sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin

- Özelleştir sekmesine geçin ve Simge değiştir düğmesine basın.

- Varsayılan Windows 7 simge koleksiyonu içerisinde birkaç boş simge bulmanız mümkün. Bu simgeyi bulun ve Tamam'a tıklayın.

Görünmez klasör masaüstünüzde bulunuyorsa, onu ekranınızın sağ kenarına yakın yerleştirdiğinizden emin olun. Bu, simgenin tesadüfen bulunma ihtimalini düşürecektir. Örneğin CTRL+A tuşlarına basarak tüm simgeleri seçtiğinizde, görünmez klasörünüz de seçilecek ve görünür hale gelecektir.

3. My Lockbox ile gizleyin

My Lockbox adındaki araç ile klasörlerinizi kilitleyebilir ve gizleyebilirsiniz. Aracı ilk çalıştırdığınızda bir parola oluşturmanız gerekiyor. Ardından bir Lockbox klasörü atayabilirsiniz. Aracın ücretsiz sürümünde sadece bir klasörü kilitleyebiliyorsunuz, ancak klasörü istediğiniz zaman değiştirmeniz mümkün. My Lockbox, klasör seçenekleriniz gizli dosyaları gösterecek biçimde ayarlanmış olsa dahi klasörünüzü gizliyor.

Yorumlar

Video İzle dedi ki…
teşekürler bilgiler için

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ahmet Ümit'in Hayatı

HAYATI Gaziantep'e 1960 yılında yedi çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası kilim tüccarı, annesi terzi idi. İlk öğreniminin ardından Gaziantep Atatürk Lisesi’ne devam etti. 14 yaşından itibaren sol görüşlü bir aktivist oldu. Ülkücülerle aralarında çıkan bir kavgadan dolayı 24 arkadaşıyla birlikte Gaziantep dışına sürgün edildiği için liseyi Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde tamamladı. 1979’da Marmara Üniversitesi’nin Kamu Yönetimi bölümünde yükseköğrenimine başladı. Öğrencilik yıllarında tanışıp evlendiği Vildan Hanım ile evliliğinden Gül adında bir kızı oldu (1981). 1980 darbesinin ardından “profesyonel devrimci” olarak çalıştı. 1982’de düzenlenen “Anayasaya Hayır” kampanyasına katıldı. Duvarlara afiş yapıştırırken yakalanan arkadaşları için öykü şeklinde yazdığı rapor, takma adı olan "K. Yalçın" imzası ile önce Atılım Dergisi’nde sonra Prag’da 40 dilde yayın yapan Barış ve Sosyalizm Sorunları Dergisi’nde yer aldı. Yazarlığa adımnı bu rapor/...

Survivor Hasan Kimdir?

Survivor Hasan , gönüllülerin tanıtım videosundan " Issız bir adada yaşamak için herşeyi yapabilirim " diyerek ada yaşamına başlamıştı. Peki  Survivor gönüllüler  takımının en çok konuşulan ismi olan  Hasan kimdir ? Survivor Hasan Yalnızoğlu , 1974 yılında Üsküdar'da doğdu. İlk okulu burada tamamladı.  Survivor Hasan Yalnızoğlu  dansçı, sporcu ve oyuncu olarak birçok dalda kariyerini ilerletmektedir. 6 yaşında cimnastikle başlayıp aynı zamanda çok sevdiği futbolla da ilgilendi. Sonraki yıllarda yüzme sporunda başarılar kazandı. Ailesinin semt değişikliği yapması ve tesis yetersizliği sebebi ile çok sevdiği cimnastik ve yüzme sporundan uzak kaldı. Orta oğrenimini Pendik'te tamamladı. En yakın spor salonu Kung Fu branşında olduğu için çalışmalara burada devam etti. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Marmara Üniversitesi Yöneticilik mezunu. Spor kariyerinde birçok başarısı olan Yalnızoğlu, daha sonradan dans ve oyunculuk alanında da öne...

Survivor Anıl Hayatı

Anıl tetik doğum tarihi, kilosu, boyu gibi birçok detay hayranları tarafından merak ediliyor. İlginç bir geçmişi olan Anıl kimdir birlikte bakalım. Doğum Yeri: İstanbul Doğum Tarihi: 01.07.1991 Mesleği: Öğrenci, Motor Sporları Yarışçısı Survivor’un ünlüler takımında yarışan gönüllüsü Anıl Tetik, 1991’de İstanbul Küçükçekmece’de doğdu. Kadir Has Üniversitesi’nde Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan Anıl Tetik başarılı bir motor sporcusudur. Ailesinin engellemelerine rağmen motor tutkusundan vazgeçmeyen Anıl Tetik, 19 yaşındayken motor sporları için yoğun bir diyet yapmış ve 100 kilodan 75 kiloya 4 ayda kadar düşmüştür. Ailesinin itirazlarına rağmen kilo vererek çocukluk hayalini gerçekleştirmek için motor sporları dersleri almaya başlamıştır. Amerikalı eğitmenlerde bir ay kadar ders alan Survivor Anıl oldukça başarılı olmuştur. Sörvayvır Anıl Tetik motor sporlarında birçok derece ve başarı elde etmiştir. İki kez Türkiye birinciliği ve son olarak Doğu Avrupa Pist Şampiyon...